De top 4 fitness trends van 2015

Blog

De top 4 fitness trends van 2015

Gepost op 05-01-2015

Er staat een nieuw jaar voor de deur. Wellicht ga je je "game plan" aanpassen om sneller in shape te raken. Maar wat kan je allemaal doen qua sport? Zie hier de top 4 fitness trends van 2015.

1- Bodyweight training

In 2014 stond deze methode nog op de 2de plaats maar in 2015 is dit toch echt de nr. 1 fitness trend. Jezelf in het zweet werken door te trainen op je eigen lichaamsgewicht. Je kan de oefeningen overal doen, altijd op je eigen niveau en de trainingen hoeven niet lang te duren als de intensiteit hoog ligt. Meld je dus snel aan voor een bootcamp of ga in de gym of thuis lekker aan de slag.

2- High Intensity Interval Training (HIIT)

De naam zegt het al. Bij deze manier van trainen ligt de intensiteit erg hoog en wissel je dit af met rust. HIIT kan je zowel op cardio niveau als op kracht niveau doen. De mogelijkheden om te variëren zijn oneindig. Je conditie neemt snel toe, vet verliezen gaat makkelijker en je kracht neemt toe. Als je het nog niet hebt geprobeerd is het nu zeker tijd voor een HIIT.

3- Personal training

Mocht je het grondig aan willen pakken dan kan je een personal trainer inschakelen. Deze stok achter de deur zorgt er vaak voor dat je meer uit een training haalt dan normaal. Maak heldere afspraken met je trainer en laat hem een plan voor je samenstellen op weg naar je "bikini body". Mocht je geld investeren in een personal trainer ga dan niet met de eerste de beste goedkope trainer in zee. Doe eerst onderzoek en ga in gesprek met een paar trainers zodat je daarna een goede keuze kan maken.

4- Online sporten

Dankzij de mobiele telefoon kan je altijd en overal aan een workout komen. Er zijn duizenden apps en video's die jou op weg kunnen helpen naar een fitter en strakker bestaan. Vraag een vriend(in) maar eens welke workout app hij/zij heeft. Wedden dat het er minimaal 1 is. Pak je mobiel dus erbij en ga aan de slag.