Cheat Meal of Cheat Dag?

Blog

Cheat Meal of Cheat Dag?

Gepost op 15-10-2014

 Het is weekend en dat betekent voor mij dat het tijd is om te cheaten. Uiteraard mag je ook een doordeweekse dag kiezen om je ”zonde” maaltijd(en) te nuttigen. Regelmatig ontvang ik (vaak met zielige puppy oogjes) de vraag: mag ik echt maar 1 cheat meal per week, of kan ik er een cheat dag van maken aangezien ik 6 dagen per week super gezond eet? 

Laten we vooropstellen dat cheaten mag. Jezelf beperken tot een voedings regime waarin niks ”stouts” mag vind ik een slecht idee. Het idee van cheaten is dat je zonder schuldgevoel, en nadelige gevolgen voor je progressie, kan genieten van eten. Eten waar je misschien wel de hele week van hebt gedroomd en waar je als een kind zo blij van word als het voor je neus staat.

MAAR cheaten is echt alleen cheaten als je je de hele week hebt gehouden aan een persoonlijk uitgebalanceerd voedingsprogramma. Een programma dat bestaat uit de juiste hoeveelheid calorieën en verhouding van de macro’s die horen bij jouw levensstijl. Dit programma moet dus zwart op wit staan en daar dien je je aan te houden, tenzij je geen trek hebt in een FLAT TUMMY.

DUS je hebt je netjes gedragen en genoten van je gezonde maaltijden en het goede gevoel wat daarbij hoort maar je bent niet vies van een KAPSALON MET EXTRA KNOFLOOKSAUS. Dan komen we nu tot de hamvraag: cheat meal of cheat dag?

Eigenlijk denk ik dat je het antwoord al weet :) Maar omdat ik je graag help en voor altijd uit je droom wil helpen krijg je hierbij antwoord. HOU HET BIJ EEN CHEAT MEAL. Waarom? Een cheat dag kan meer kapot maken dan je lief is. Een cheat dag kan ervoor zorgen dat je voor noppes je best hebt gedaan om je aan je GAME PLAN te houden die moet leiden tot een KILLER BODY.

Als je een dag goed losgaat kan je makkelijk tot 5000 Kcal komen. Als je normaal 1500 Kcal eet dan is dit dus 3500 Kcal meer. Deel die 3500 Kcal door 7 dagen en je komt uiteindelijk op 500 Kcal extra per dag. Die 500 Kcal extra per dag zijn net het aantal  calorieën die je minder wilde eten zodat je meer energie verbruikt dan dat er je mond ingaat. Bye Bye FLAT TUMMY.

Hou het dus lekker bij 1 cheat meal en maak er een feestje van. Hang slingers op, dek je tafel extra mooi op, nodig je vrienden en vriendinnen uit en maak er een onvergetelijk moment van waar je weer een week lang naar uit kan kijken.

Wil jij online begeleiding en een persoonlijk voedings -en trainingsprogramma KLIK HIER