Zo val je af: 3 simpele manieren

Blog

Zo val je af: 3 simpele manieren

Gepost op 27-11-2014

Nou barsten vanaf 1 januari alle vet verlies races los maar ik wil je nu alvast laten weten welke keuzes je hebt om kilo’s vet te verliezen.

Om mij heen zie ik veel mensen die er een ingewikkeld verhaal van maken. Maar het principe van afvallen is eigenlijk heel simpel. Je moet ervoor zorgen dat je meer energie gebruikt dan je binnenkrijgt. Doe je dat niet dan nestelt dat vet zich op een plek waar jij je verschrikkelijk aan gaat irriteren. Balen :(

Wat zijn dan de 3 simpele opties die je hebt om af te vallen?

• minder eten

• meer sporten en evenveel blijven eten

• minder eten en meer sporten

Eet minder en voel je toch energiek

Nou moet je alles natuurlijk wel in het juiste perspectief blijven zien. Minder eten betekent niet dat dat je ’s ochtends 1 cracker eet en in de avond een geitenkaas salade. Om je lichaam goed draaiende te houden heb je voldoende voedingsstoffen nodig. Tuurlijk ga je afvallen als je nog maar 1 cracker en een salade per dag eet. Maar voel je je hier energieker door? Hell no. Wat van essentieel belang is is dat je weet hoeveel je dagelijks verbrandt in Kcal. Hou hier rekening met 3 verschillende situaties. Je hebt dagen dat je weinig tot niks uitvoert (in de volksmond weekend genoemd), dagen dat je sport of werkt en dagen dat je en sport en werkt. Als je voor alledrie situaties weet hoeveel je verbrandt dan kan je van het totaal 10-20% afhalen. Zo creëer je een negatief verschil tussen je verbruik en je inname. Dit negatieve verschil is natuurlijk positief voor je vet verlies :) Door er maar 10-20% vanaf te halen zal je geleidelijk afvallen (het meest aan te raden) en je toch nog energiek voelen t.o.v. een crash dieet. Ga dus voor de lange termijn oplossing die beter vol te houden is en minder spanningen oplevert voor je geest en je hormonen.

Ik eet evenveel maar val toch af

Als het begrip “food porn” je niet vreemd is kan je ook voor de 2de optie kiezen. Deze optie maakt het mogelijk dat je niet minder hoeft te gaan eten. Geen stress dus over kleinere porties. Om wel dat negatieve verschil te bereiken zal je vaker/langer/intensiever moeten gaan sporten. Flink aan de bak dus. Ik zal je een voorbeeld geven. Iemand ie 70kg weegt en 1 kilo per week wilt afvallen zal een van de volgende keuzes moeten maken als hij/zij niet bereid is om minder te gaan eten:

• 7 uur hardlopen met een snelheid van 10 km per uur

• 13 uur aerobics

• 13 uur fitness

• 33 uur rustig wandelen

Geef mij maar een kickstart

Als je wat meer haast hebt en je wilt er nou eens echt voor gaan dan kies je natuurlijk voor optie 3: minder eten en meer sporten. Deze optie is zeer goed te doen en zal je sneller resultaat geven dan de andere opties. Je kan je workouts laten variëren van matig intensief (rustig joggen) tot heerlijke HIIT workouts die ook nog eens voor een afterburn zorgen.

Zo vier je oud en nieuw nog lekkerder

Tot slot nog een motiverende rekensom. Om een kilo vet te verliezen zal je 7000 Kcal extra moeten verbranden dan je inneemt. Als je nu eens gek doet en gewoon op 1 december dagelijks start met 300 Kcal minder te eten dan je normaal nodig hebt (mits dit binnen de voor jou berekende 20% van je totale inname valt) en 4x per week een workout te doen waarbij je 350 Kcal verbrandt. Dan verlies je wekelijks 0,5 kg vet ( 3500 Kcal) en ontkurk je op 1 januari 2015 die fles champagne met 2kg minder vet aan je lichaam. Hoe fijn is dat?!

Dus…zoek je suf op google…ga naar een diëtist…of laat je online op voeding en beweging coachen door mij (je ontvangt voedingsschema’s en trainingsschema’s op maat) en maak van 2015 het jaar dat je elke dag vrolijk en tevreden in de spiegel kijkt. Je kan het!!!