Cardio: zo verlies je vet en maak je je hoofd leeg

Blog

Cardio: zo verlies je vet en maak je je hoofd leeg

Gepost op 17-10-2014

Cardio is een fantastische manier om ” in shape” te raken, ongeacht je leeftijd en fitnesslevel. Het verhoogt je hartslag, boost je metabolisme en het is een manier om je hoofd even ”leeg” te maken.

Cardio traint je hart om in een kortere tijd meer bloed door je lichaam te pompen en je longen met minder moeite beter te laten werken. De risico’s op hartfalen nemen af en verschillende waardes in je bloed worden positief beïnvloed. Nee, cardio is zo slecht nog niet:)

Naast krachttraining is cardio een fantastische manier om af te vallen en vet te verliezen. En wat zo fijn is van een lager vetpercentage is dat je lichaam er strakker uitziet, bikini of speedo-proof zeg maar.

Zelf ben ik fan van de HIIT trainingen die er niet alleen voor zorgen dat je tijdens de workout veel calorieën verbrand maar ook na de training gaat het ” fat burnen” vrolijk door. Mail me gerust als je een voorbeeld van een HIIT training wilt: onlinecoach@fitmundo.nl of scroll naar beneden door mijn Facebookpagina en dan kom je er ook een paar tegen. 

De voordelen houden maar niet op. Doe aan cardio en de kans is groot dat je weerstand beter wordt en je je dus minder vaak belabberd voelt. Nog fantastischer is dat je het overal kan doen. Trek je schoenen aan en ” the world is your treadmill”.

En als je nog geen 10 minuten kan hardlopen dan is dat geen probleem. Wandelen valt ook onder cardio. Ja, tijdens het wandelen verbrand je ook calorieën. Als je ook nog eens vet wilt verbranden tijdens het wandelen (loop in de hartslagzone van 60-70% van je maximale hartslag) vul dan een flinke rugzak met zand en ga stevig wandelen of pak een flinke trap een aantal keer op en neer. Vet verliezen is easy, gewoon een beetje creatief zijn en actie ondernemen. Je kan het!!!