5 fat loss tips voor rond de kerst

Blog

5 fat loss tips voor rond de kerst

Gepost op 24-12-2014

Je kan je net zo vol eten als die kalkoen die voor je op de tafel ligt. Je kan ook slimme keuzes maken zodat je en kan genieten en ook nog vet verliest tijdens en rondom de kerstdagen. Lees snel verder voor de christmas fat loss tips.

Doe normaal

Ja het is kerst, maar dat wil nog niet zeggen dat je alles maar in je mond moet schuiven.  Herken je het gevoel dat je de hele dag maar alles wat voor handen was hebt gegeten en dat je aan het eind van de dag ellendig op de bank ligt. Futloos en misselijk. Dit kan je simpel voorkomen door gewoon normaal te doen. Als je vet wilt verliezen tijdens de kerst hoef je alleen maar een calorietekort te creëren. Je kan dus best eten wat je lekker vind, maar wel met mate.

Wees voorbereid

Als je nu al weet dat je tijdens kerst een gigantisch diner gaat bijwonen ga er dan niet met honger naartoe. Eet door de dag heen kleine porties zodat je geen  "ik-heb-zo'n-honger-dus-ik-kan-niet-meer-stoppen-met-eten" aanval krijgt. Als je in de middag ergens bent kan je ook gezonde snacks meenemen zoals noten, fruit en rauwkost. Snoep af en toe van je eigen "christmas goodies" zodat je weer wat anders kan laten staan. Haal voldoende boodschappen zodat je de dag na kerst direct weer je gezonde eetpatroon kan hervatten en je niet vergrijpt aan de kliekjes van de vorige dagen.

Kies slim

Beslis van tevoren waar je het meest zin in hebt. Als je je verheugt op een heftige kerst brunch ga dan voor iets lichts in de avond en ochtend. Staat er in de avond een ouderwets kertsdiner gepland ga dan voor kleine gezonde maaltijden door de dag heen. Wat er ook gebeurd houd een eetpatroon aan die in de ochtend start met ontbijt en eindigt met je diner of een tussendoortje als je nog iets lichts eet in de avond. Durf NEE te zeggen. De kans dat je tijdens de feestdagen meer voedsel krijgt aangeboden dan goed voor je is is groot. Durf nee te zeggen en wees trots op jezelf en op de hoeveelheid onnodige calorieen die je jezelf hebt bespaard. Voel je ook niet verplicht je bord leeg te eten. Eet de dingen waar je het meeste trek in hebt en vergeet niet dat de eerste 3 happen het lekkerst zijn. Wat je daarna eet gaat vaak onbewust het mondje in.

Doe korte interval workouts

Begin je dag goed en doe een korte interval workout. Er is niks zo lekker als tijdens de feestdagen in de ochtend buiten sporten. Het is lekker stil op straat en na je workout in de ochtend kan je de rest van de dag genieten van de afterburn. Dus terwijl je gezellig met je vrienden/familie zit blijft jouw motor extra calorieën verbranden:) 

Het is feest dus ga feesten

Wat kan je het beste doen tijdens de feestdagen? Feesten natuurlijk. Verbrand wat extra calorieën door lekker met vrienden te dansen. Wil je het nog beter doen? Dans dan zonder alcohol te drinken. Nu maak je dubbele kans om een calorietekort te creëren.

health blog